Sveriges mest effektiva native-plattform | läs mer >

Komma igång med native annonsering

Vill du komma igång med native annonsering? Då kan vi på SUNT hjälpa dig med vår expertis.

Oavsett om du vill bygga varumärke eller driva konverteringar och vill jobba med true native (sponsrade artiklar) eller content display. Vi hjälper dig att lägga upp den mest effektiva strategin för distribution av din native kampanj, och kan även lösa produktion av native-artiklar med erfarna skribenter.

Nedan har vi även sammanställt några enkla steg som du som vill komma igång med native annonsering kan använda som startpunkt för ett vinnande upplägg.

Steg 1: Ta ett medvetet beslut att komma igång med native

Native annonsering är bara en av många kanaler som digitala marknadsförare kan välja mellan. Och även om det är en av de mest effektiva betalda kanaler när det kommer till content marketing, är det också bara en av flera möjligheter för att nå ut med ert innehåll.

De flesta kunder som bokar native annonsering har därför en utarbetat strategi för både deras content marketing, men även mer specifikt för distributionen av innehållet som de skapar som del av sin innehållsmarknadsföring. Som vi alla vet är nämligen det bästa innehållet i världen inte värt någonting – om den inte når RÄTT mottagare.

Om du vill veta mer om content marketing och hur man utvecklar en övergripade strategi, så kan du läsa mer om det t.ex. hos branschveteranen Pontus Staunstrup, eller Contentbyrån Kntnt.

Native annonsering, och speciellt true native (läs mer om de olika formaten här), är en distributionskanal som passar väldigt bra för content marketing eftersom fokuset är på innehållet och det går att jobba med längre och mer komplicerande texter exempelvis. Oavsett om man vill informera, inspirera eller bara underhålla sin målgrupp med en längre artikel, som även kan innehålla bildgallerier, videos och andra interaktiva element, så går det utmärkt med native artiklar.

Den aktiva snittlästiden som läsare av native-artiklar spenderade i SUNTs nätverk är runt en minut. Vilket är enormt jämfört med den snitt-viewability och ”time spent” som exempelvis en vanlig bannerannons eller även vissa videoformat får. Och medans några videoformat förvisso har ännu större engagement-värden så har native annonsering samtidigt fördelen att det är mycket mindre tids- och budgetkrävande i produktion.

Steg 2: välj rätt innehåll – och kanal

Givet den höga snittlästiden som är möjligt speciellt med true native annonsering så lämpar sig formatet för väldigt många, även mer komplexa ämnen. Det är faktiskt just en av de största fördelarna med native annonsering att det går att förmedla mer komplexa ämnen med effektiv och mätbar effekt.

Och även om man ibland kanske känner att ett visst ämne är för enkelt eller för komplext, så går det med hjälp av SUNTs distributionsnätverk att testa alla typer av innehåll. Genom realtidsmätning av alla native kampanjer kan man snabbt se vilka ämnen som driver fler klick och bra lästider – men även vilka som inte drar lika mycket intresse eller engagemang.

Detsamma gäller även val av kanal. Det finns såklart några tumregler: som att effekten blir som bäst när innehållet i en native-annons matchar väldigt bra med kontexten den visas på. Som exempelvis en artikel om en ny elbil som visas på en biltidning, eller under motorkategorin på en nyhetssajt. Men väldigt många ämnen fungerar förvånandsvärt bra i många bredare kontext, och speciellt nyhetsmedia har visat sig vara en väldigt effektiv kanal för de allra flesta ämnen framförallt inom B2C segmentet.

Om man väljer att distribuera sin native kampanj med SUNT ingår alltid en konstant optimering både på materialversioner som presterar bäst (A/B testing), men även en optimering av kampanjens distributionskanaler utifrån valda KPIer. Vilket leder oss till den sista, men inte mindre viktiga punkten:

Steg 3: glöm inte mätning & optimering

Speciellt true native har historiskt varit en produkt som många leverantörer har erbjudit som ”helhetsupplägg”. Där de sköter allt från innehållsproduktion till slutrapport. Medans det är ett perfekt upplägg om man vill ha en ”hands off” tjänst, så går man miste om möjligheten att mäta och optimera effekten av sin investering. Och även om investeringar för native ofta är del av en branding budget, så behöver inte det betyda att man inte kan eller ska optimera. I slutändan gör man investeringar vanligtvis för att få en maximal utväxling på kort och lång sikt.

Just därför kombinerar vi på SUNT med vårt skalbara true native format exklusiviteten av en exponering av annonsörens innehåll direkt på utvalda premium publicisters sajter med att ändå kunna mäta och optimera det som en helt vanlig digital annonskampanj i realtid.

Som enda aktör i Norden kan vi dessutom erbjuda ett true native format som kan bokas programmatiskt. Genom att distribuera native puffar direkt in-feed på premium publicister kan ni som annonsör därmed använda egen tracking och targeting direkt från er betrodda DSP.

Vill du veta mer om native-annonsering och möjligheterna med SUNT?

SUNT: Sveriges mest effektiva native-plattform

Med oss når och engagerar du kunder med native annonser på 200+ premium sajter. Få läsarens uppmärksamhet i över en minut med vårt skalbara true native format.