Vad är skillnaden mellan true native och content display native annonsering?

Native annonsering har blivit ett allt mer populärt format för digital marknadsföring de senaste åren. Högre CTR nivåer, långa lästider och ett positivt användarupplevelse är bara några av anledningarna till varför det är ett så effektivt format. Du kan läsa mer om native annonsering som annonsformat här.

Samtidigt finns det faktiskt flera olika definitioner och utformningar av det som kallas ”native annonsering”. Bland de allra vanligaste är true native och content display. Nedan går vi igenom dessa två format.

 

 

Vad är true native annonsering?

True native är också känd under smeknamnet ”finnative” i mediebranschen, och kallas även för sponsrad innehåll eller sponsrade artiklar. Formatet består av 2 delar: en native-puff (”teaser”), som vid klick leder läsaren in till en hel (native) artikel som kan läsas i samma flik och på samma hemsida som puffen visades på:

Det innebär att både den initiala exponeringen av native-puffen, men också läsningen av en hel native-artikel sker i kontext av exempelvis en publicists nyhetssajt, som läsaren har sökt sig till för att ta del av nyhets- och annan innehåll. Annonsören får därför en högst relevant och trovärdig kontext för sitt budskap. Och upplevelsen för läsaren blir positivt eftersom hen kan ta del av innehållet utan att behöva lämna den hemsidan de hade sökt sig till från början. En annan fördel med true native annonsering är också att själva native puffar ofta får en mer prominent placering och större ytor, oftast direkt i artikelflödena på publicisternas hemsidor.

 

 

Vad är skillnaden jämfört med Content Display?

Den största skillnaden mellan true native och content display är att klicket på en content display puff leder till en extern sida (som öppnas i ny tab). Därmed lämnar läsaren den trovärdiga kontexten de hade sökt sig till från en början, och tar del av annonsörens innehåll på en annan hemsida. Det kan vara annonsörens egen hemsida, men även en kampanjsida som ligger utanför publicistens miljö.

Native-puffarna för content display kamanjerna ligger också ofta på andra placeringar i den publicistiska miljön. Det kan vara allt från s.k. ”recommendation widgets”, boxar med rekommenderat innehåll (”läs mer”, ”andra har också läst” osv.) som exempelvis ligger under en redaktionell artikel. Men även vanliga banner placeringar används för distribution av detta annonsformat.

Läs mer: OM NATIVE ANNONSERING SOM FORMAT

SUNT: Sveriges mest effektiva native-plattform

Med oss når och engagerar du kunder med native annonser på 200+ premium sajter. Få läsarens uppmärksamhet i över en minut med vårt skalbara true native format.

Vill du veta mer om native-annonsering och möjligheterna med SUNT?

Komma igång med native annonsering

Vill du komma igång med native annonsering? Då kan vi på SUNT hjälpa dig med vår expertis. Oavsett om du vill bygga varumärke eller driva konverteringar och vill jobba med true native (sponsrade artiklar) eller content display. Vi hjälper dig att lägga upp den mest...

read more

Galleri: mest klickade true native annonser 2020

Tusentals native annonser har distribuerats på SUNT plattform och i vårt nätverk av över 150 svenska premium sajter under 2020. Trots pandemin har aktiviteten varit oförändrat hög, och hundratals annonsörer har använt native-annonsering under det gångna året. Men hur...

read more

Vad är native-annonsering

Native annonsering är ett digitalt annonsformat som har funnits under en längre tid nu. Men under de senaste åren har formatet blivit allt mer populärt och sett stora tillväxtsiffror. Idag använder sig tusentals annonsörer även i Sverige av formatet, vilket är ett...

read more