Sveriges mest effektiva native-plattform | läs mer >

Native ads: Vad är skillnaden mellan true native och content display?

Native annonsering har blivit ett allt mer populärt format för digital marknadsföring de senaste åren. Högre CTR nivåer, långa lästider och ett positivt användarupplevelse är bara några av anledningarna till varför det är ett så effektivt format. Läs mer om annonsformatet här.

 

Samtidigt finns det faktiskt flera olika definitioner och utformningar av vad som kallas “native annonsering”. Bland de allra vanligaste är true native och content display. Nedan går vi igenom dessa två format. 

 

Vad är true native annonsering?

Formatet är också känd under smeknamnet “finnative” i mediebranschen, och kallas även för sponsrad innehåll eller sponsrade artiklar. Det består av 2 delar: en puff (“teaser”), som vid klick leder läsaren in till en hel sponsrad artikel som kan läsas i samma flik och på samma hemsida som puffen visades på: 

 

Exempel på true native annons

 Det innebär att både den initiala exponeringen av native-puffen, men också läsningen av en hel sponsrad artikel sker i kontext av exempelvis en publicists nyhetssajt, som läsaren har sökt sig till för att ta del av nyhets- och annan innehåll. Annonsören får därför en högst relevant och trovärdig kontext för sitt budskap. Och upplevelsen för läsaren blir positivt eftersom hen kan ta del av innehållet utan att behöva lämna den hemsidan de hade sökt sig till från början. En annan fördel med true native annonsering är också att själva puffarna ofta får en mer prominent placering och större ytor, oftast direkt i artikelflödena på publicisternas hemsidor.

 

Vad är skillnaden jämfört med Content Display?

Den största skillnaden mellan true native och content display är att klicket på en content display puff leder till en extern sida (som öppnas i ny tab). Därmed lämnar läsaren den trovärdiga kontexten de hade sökt sig till från en början, och tar del av annonsörens innehåll på en annan hemsida. Det kan vara annonsörens egen hemsida, men även en kampanjsida som ligger utanför publicistens miljö.

Puffarna för content display kampanjerna ligger också ofta på andra placeringar i den publicistiska miljön. Det kan vara allt från s.k. “recommendation widgets”, boxar med rekommenderat innehåll (“läs mer”, “andra har också läst” osv.) som exempelvis ligger under en redaktionell artikel. Men även vanliga banner placeringar används för distribution av detta annonsformat. 

SUNT: Sveriges mest effektiva native-plattform

Med oss når och engagerar du kunder med native annonser på 200+ premium sajter. Få läsarens uppmärksamhet i över en minut med vårt skalbara true native format.

Vill du veta mer om native-annonsering och möjligheterna med SUNT?

“Native Marketing On A Budget” – 6 Tips

“Native Marketing On A Budget” – 6 Tips

Du behöver inte ha en stor budget för att lyckas med din native kampanj. Här är våra 6 bästa tips för hur du lyckas nå dina KPI:er även när budgeten är ansträngd. Skapa bra innehåll som går att “återanvända” eller skriv om befintligt material från andra kanaler För...

read more

3 tips för att lyckas med native annonsering

Under flera år har vi på SUNT nu jobbat med native annonsering, och drivit marknadens utveckling med vår plattform och annonsnätverk. Genom detta har vi även jobbat med väldigt många annonsörer i olika branscher, med olika målsättningar och bakgrunder och samlat på...

read more